Background Image

ERP & CRM

Home  /  Overige diensten  /  ERP & CRM

ERP

Of enterprise resource planning… dat is natuurlijk iets wat veel organisaties implementatie-gewijs al lang achter zich hebben liggen.

Met een ERP-implementatie probeert een bedrijf zoveel mogelijk bedrijfsprocessen (inkoop, verkoop en de administratie daarvan) te automatiseren met een standaard-pakket.

Te denken valt hierbij met name aan SAP en Oracle, maar ook pakketten als Exact en Microsoft Dynamics hebben steeds meer ERP-gelijkende modules.

CRM

Aan de andere kant zien we ook dat steeds meer CRM-pakketten ERP-achtig worden.

Te denken valt hierbij aan Zoho, Magento en een pakket als V-tiger.

Ik en ERP

In het verleden heb ik aan diverse ERP-trajecten meegewerkt.

Te denken valt aan de implementatie van Oracle Financials (10.7) bij Carglass in Nederland en België, de implementatie van JDedwards tijdelijke verkeersmaatregelen bij de gemeente Tilburg, maatwerkontwikkeling BI (Oracle Discoverer) bij DPA financial people, implementatie en maatwerk-ontwikkeling van Oracle financials en procurement bij Allseas engineering, Europese support op Oracle financials en Discoverer bij Linksys, Functioneel beheer Oracle financials accounting hub bij KPN telecom.

Ik en CRM

Qua CRM ben ik begonnen met het testen van Siebel bij Deloitte & Touche. Vervolgens met Oracle CRM gewerkt bij DPA financial people en zelfstandig aan de slag gegaan met Sugar-CRM, V-tiger CRM en Zoho CRM (in samenwerking met de gunfactor).